Vi oplever ekstraordinær travlhed på vores telefon. Du kan med fordel skrive en mail til kundeservice@powerfuel.stagingkiss.dk

Ladeboks til elbil | Sådan vælger du den rigtige ladeboks

Hvilken ladeboks til elbil skal du vælge?

Elbiler bliver mere og mere populære, og derfor er udvalget af ladebokse efterhånden også stort. Hvilken ladeboks du bør vælge, afhænger af dine specifikke behov, men vi vil altid anbefale, at du vælger en dansk forhandler. Hvorfor gør vi dig klogere på i dette indlæg, hvor vi også opridser de faktorer, du skal have for øje, når du skal have en ladeboks til din elbil.

 

Indhold

  • Det skal du være opmærksom på
  • Hvad koster en privat ladeboks?
  • Hvilken lader til elbil er bedst?
  • Hvilken app til ladeboks?
  • Kan det betale sig at få en ladeboks?
  • 3 fordele ved at have din egen ladeboks
  • Er det muligt at købe en ladeboks uden abonnement?
  • Hvilke ladebokse kan du få hos Power Fuel?

 

Ladeboks til elbil sådan vælger du den rigtige boks

 

Det skal du være opmærksom på

Overvejer du at investere i en ladeboks til hjemmet, men er du usikker på, hvilken ladeboks der er bedst? Vi forstår godt, at det kan være lidt svært at finde rundt i det store udvalg. Der er et par ting, du skal have in mente, inden du bestiller din ladeboks. Dem får du nedenfor.

 

1. Ladeeffekten og størrelsen på din bils batteri

En af de største forskelle på ladebokse er, hvor hurtigt de lader op. Ladebokse kan fås med 11 kW og 22 kW. Forskellen er ganske enkelt, at bokse med 22 kW oplader din bil dobbelt så hurtigt som bokse med 11 kW. En ladeboks med 11 kW er tilstrækkelig, hvis du blot skal oplade din bil om natten over flere timer. Med en ladeboks på 22 kW kan du lave en fuld opladning på alt fra 1-3 timer, alt afhængigt af hvilken bil du har.

Du skal dog også være opmærksom på, at det ikke er alle elbiler, der kan oplades med 22 kW, fordi de er udstyret med forskellige batterier. Hvis du er usikker på, hvilken kapacitet dit bilbatteri har, kan du kigge i bilmanualen eller søge specifikationerne frem på din bilmodel på nettet. Hvis du køber en boks med 22 kW og din bil ikke kan lade med mere end 11 kW, vil det ikke give dig nogen som helst fordel.

 

2. Forhandleren og dine behov

Når du har styr på ladeefekten, kan du i princippet vælge ud fra, hvilket design du synes om og om du har behov for særlige funktioner. Nogle ladebokse kan for eksempel integreres med solcelleanlæg eller husstandens energisystem.

Derudover er det en rigtig god idé at vælge en dansk forhandler, hvis du bor i Danmark. Det skyldes, at en dansk forhandler kender til lokale forhold og lovgivning og kan tilbyde hurtig service. Desuden kan det være vanskeligt at få reklamation, hvis du har købt din ladeboks i udlandet.

 

Hvad koster en privat ladeboks?

Ligesom andre produkter fås ladebokse til mange forskellige priser. Men faktisk kommer det bag på mange, hvor høj kvalitet du kan få for nogle tusinder kroner. Udover kvalitet, design og batterikapacitet, afhænger prisen af, om du vælger service- og refusionsaftale samt om du skal have en installatør hjem, når boksen skal sættes op.

En ladeboks i hjemmet vil altid være en god investering, så længe du har variabel strømpris. Det er nemlig langt billigere at oplade derhjemme, end at bruge offentlige ladestandere.

 

Hvilken lader til elbil er bedst?

Valget af den bedste lader afhænger af din bils specifikationer og dine opladningsvaner. For nogle kan en laddeboks med højere kapacitet være den bedste løsning, mens andre kan finde større værdi i en ladeboks med mange funktioner. To populære valg er Zaptec Go og Easee Lite.

Zaptec Go er blandt andet populær, fordi den kan lade med 22 kW og fungerer til alle elbiler på markedet. Samtidig har den en række af funktioner såsom dynamisk ladstyring og solcelleintegration.

Easee Lite er en af de billigste bokse, der er på markedet og kan lade med op til 11 kW. Den er samtidig robust og holdbar og kan installeres på under en time.

Læs mere om forskellene på Zaptec Go og Easee Lite her.

 

Hvilken app til ladeboks?

En god app til ladeboksen kan gøre en stor forskel i hverdagen. Det kan derfor være en god idé at vælge en udbyder, der har udviklet en app specifikt til din type af ladeboks, så du kan følge med i dit forbrug, hvor der er ladepladser og holde øje med, hvornår strømmen er billigst. Hos Power Fuel kan vores ladebokse nemt sættes nemt op med Power Fuels intuitive app, hvor du kan følge dit forbrug, roame og tidsbestemme din opladning.

Power Fuel strøm forbrug overblik i app

 

Kan det betale sig at få en ladeboks?

Der er mange tusinder ladestandere fordelt over hele landet. Så behøver du overhovedet at investere i din egen ladeboks? Det korte svar er ja. For selvom du skal have penge op af lommen i starten, vil du hurtigt komme til at mærke en økonomisk gevinst. En privat ladeboks kan hurtigt tjene sig hjem sammenlignet med brugen af offentlige ladestandere eller abonnementsløsninger. Med vores app kan du oplade din bil, når elprisen er billigst, se kort over ladepunkter, få navigation til nærmeste ladepunkt, se din faktureringshistorik og sælge din strøm til andre brugere. Dette giver dig fuld kontrol over din opladning og hjælper dig med at spare penge.

Energistyrelsen har samlet en række tips til, hvordan du kan spare energi med elbilen på deres side SparEnergi.

 

3 fordele ved at have din egen ladeboks

Er du stadig lidt i tvivl om, hvorvidt du skal investere i din egen private ladeboks? Vi opsummerer nogle af de største fordele for dig nedenfor.

1. Bekvemmelighed og tidsbesparelse

En af fordelene ved at have din egen ladeboks er ganske enkelt, at det er din egen. Selvom der hele tiden kommer flere og flere ladepunkter i landet, er du aldrig garanteret, at du kan lade op, lige præcis når du har brug for det. Med din egen ladeboks sparer du både tid på at lede og undgår unødvendige frustrationer i en travl hverdag.

2. Luft i budgettet

Måske er en af grundene til, at du endnu ikke har fået en ladeboks, at du tænker det er en dyr løsning. Men for langt de flestes vedkommende er det faktisk det modsatte, der er tilfældet. Det engangsbeløb, du giver for selve din ladeboks og installationen, er nemlig forholdsvis hurtigt tjent hjem sammenlignet med, hvis du udelukkende bruger offentlige ladestandere eller har en abonnementsløsning. En af årsagerne er, at du med din egen ladeboks kan få gavn af, at elpriserne svinger time for time. Du kan derfor sørge for altid at oplade, når strømmen er billigst. Derudover kan du, hvis du vælger et selskab, der tilbyder refusionsaftale, slippe for at betale elafgift. Denne refusion går du glip af, når du benytter dig af offentlige ladestandere.

3. Fleksibilitet med fordele

Mange ladebokse har smarte funktioner, der gør det muligt at få en endnu bedre oplevelse som elbilsejser. Med din egen ladeboks kan du selv vælge, hvilke funktioner, du gerne vil have, fremfor hvis du kun har adgang til offentlige ladestandere.

 

 

Er det muligt at købe en ladeboks uden abonnement?

Ja, du kan sagtens købe en ladeboks uden abonnement. Der findes mange selskaber, hvor du kan betale et fast beløb op måneden og køre så meget du vil. Du skal dog være opmærksom på, at du i mange tilfælde, skal køre rigtig mange kilometer om dagen, for at et abonnement kan betale sig. Med en ladeboks uden abonnementsløsning betaler du udelukkende for de km du kører.

 

Hvilke ladebokse kan du få hos Power Fuel?

Hos Power Fuel tilbyder vi forskellige ladeløsninger, der passer til forskellige behov og budgetter. Vores ladebokse leveres med fem års garanti, så uanset hvilken en du vælger, gør du et køb med ro i maven. Vores ladebokse kan også integreres med vores app, som gør det nemt at styre opladningstider, se kort over ladepunkter, få navigation til nærmeste ladepunkt, se faktureringshistorik og endda sælge din strøm til andre brugere.

Læs om forskellene mellem Power Fuels ladebokse Zaptec og Easee Lite her.

Få ladeboks i dag

 

Ved køb af ladeboks har du 2 muligheder.

1. Ja tak, jeg ønsker service og refusion.

Ved valg af service kan du føle dig tryk i dit køb, hvis nu uheldet er ude. Vi er altid tilgængelig for dig, og sikrer at din ladeboks fungerer.

Kort fortalt, her er hvorfor du skal vælge service- og refusionsaftale

Refusion er en tilbagebetaling af den elafgift du betaler pr. kWh. Vi følger til enhver tid statens takst for refusion af strøm for opladning.
Hvis du vælger at have din elaftale hos os tilbage betaler vi 95 øre pr. kWh. Såfremt du ikke har en elaftale hos os, tilbagebetaler vi 76 øre pr. kWh.

Hvis du bruger 300 kWh på at lade din elbil, så sikrer vi at du får din refusion der svarer til 285 kr. inkl. moms.(261 kr. hvis du ikke har din elaftale hos os)

Dette tiltag er lavet af staten, men du skal aktivt søge om refusion for at få det ud fra dit forbrug – Det kan være en masse bekymringer, rettelser og spild af din tid at håndtere og dobbelttjekke.

Alt det kan vi håndtere for dig automatisk, så du er sikret at din refusion gennem vores refusionsaftale.

2. Nej tak, jeg ønsker ikke en service- og refusionsaftale.

Du får tilsendt ladeboksen direkte til dig, uden ekstra aftale.

Hvis du har bestilt ladeboks med installation:

Vi kontakter dig for at aftale tidspunkt for installationen.

Vores koordinator screener for opsætning af ladeboks.

Vi ankommer på aftalt tidspunkt og installere ladeboksen.

Vi kører først når det virker.

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores installationsteam indenfor 2 arbejdsdage i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G 4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 20 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

  • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
  • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel
    (Kablet mellem din eltavle og ladestanderen)
  • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
  • Opsætning og montering af din ladeboks.
  • Konfigurering og test af din ladeboks.
  • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.

Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 40 cm. dyb og 25 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Er der ikke tilstrækkelig 4G i dit område, skal din husstand stille wifi til rådighed. Hvis grænseværdien overstiger -75 dBm anbefaler vi konfigurering til wifi. Såfremt signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montører tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

Læs også den fulde beskrivelse her:

https://powerfuel.stagingkiss.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Udskiftning af eksisterende ladeboks

Har du installeret en ladeboks udført af en autoriseret elinstallatør, skal du blot bestille en udskiftning, som indebærer følgende:

  • Autoriseret etableret installation af eksisterende boks.
  • Demontering af eksisterende boks.
  • Der skal være et foransiddende RCCB (kombirelæ enten 16A eller 20A).
  • Montering, tilslutning, konfiguration og test af den nye ladeboks.
  • Gennemgang af ladeboksen og Power Fuel app.

Hvad indeholder en el- og refusionsaftale?

Hej, beklager at siden ser lidt speciel ud – Vi arbejder på det

08/04-2024

Kontakt os

Udfyld formularen og så vender vi tilbage til dig.