Vi oplever ekstraordinær travlhed på vores telefon. Du kan med fordel skrive en mail til kundeservice@powerfuel.stagingkiss.dk

Strøm til elbil | Sådan vælger du elselskab [2024]

Sådan vælger du elselskab, når du har elbil

Måske har du allerede en elbil, men er nysgerrig på, om du har den rette strømløsning. Måske skal du til at have elbil og overvejer, om du bør skifte til et andet elselskab. Når du oplader en elbil derhjemme, er det ikke helt uden betydning for din økonomi, hvilket selskab, der leverer din strøm. I dette indlæg gør vi dig klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger strømudbyder til din elbil.

 

Indhold

  • Hvilket elselskab skal jeg vælge med elbil?
  • Hvilket selskab en billigst med strøm?
  • Hvem er billigst med strøm til elbil?
  • Strøm til elbil: Sådan vælger du rigtigt
  • Spar penge med refusion
  • Få billig strøm til hjemmet og til elbilen hos Power Fuel

 

Glad kvinde sidder med sin hun og har lige fået ny strøm til elbil

Hvilket elselskab skal jeg vælge med elbil?

Det vigtigste i jagten på det bedste selskab til elbil er, at du finder et selskab, der tilbyder en variabel pris.

En elbil er noget af en strømsluger, og derfor vil en elaftale med fast elpris ikke gavne din økonomi. Med en variabel elpris betaler du nemlig for strømmen time for time, hvilket gør det muligt for dig at udnytte strømmen, når den er billigst. Og det er den typisk om natten, der i forvejen er et oplagt tidspunkt for mange at oplade elbilen.

Derudover kan det være værd at vælge et selskab, der tilbyder skræddersyede løsninger til elbilsejere. Det kan give dig yderligere gevinst, både hvad angår pris, refusion og service.

Energistyrelsen har desuden samlet en række af tips til, hvordan du kan spare på energien som elbilsejer. Dem kan du læse om på deres side SparEnergi.

 

Hvilket selskab en billigst med strøm? 

Elmarkedet er konstant under forandring. Derfor kan det i princippet svinge fra dag til dag, hvilket selskab, der kan tilbyde dig den billigste strøm. Når det er sagt, er der nogle bestemte faktorer, dig ved, når du kigger efter strømselskab.

I langt de fleste tilfælde kan det bedst betale sig at vælge et selskab med variabel pris, hvis du er interesseret i billig strøm til hjemmet. Du kan også kigge efter om du udover selve prisen på el skal betale høje tillægspriser, gebyrer og abonnementspriser.

Læs mere om billig strøm.

Hvem er billigst med strøm til elbil?

Du har nok regnet det ud. Vi kan desværre heller ikke give dig et klart svar på, hvem der har den billigste strøm til elbil.

I princippet skal du gå efter de samme ting, når du vælger selskab til elbil, som når du vælger selskab til strøm generelt: En variabel elpris med en så lav kWh pris som muligt uden skjulte tillæg og gebyrer. Hvis du er frustreret over, at din elregning er høj, er der med stor sandsynlighed en naturlig forklaring. Bliv klogere på alt der er værd at vide om dit strømforbrug her.

Nogle selskaber kan dog tilbyde dig ekstra fordelagtige løsninger, hvis du har en elbil. Det kan du læse mere om nedenfor.

Kvinde glæder sig over at hun lige har bestilt billig strøm til elbil

 

Strøm til elbil: Sådan vælger du rigtigt

I takt med at der er kommet flere og flere elbilsejere i Danmark, er elselskaberne begyndt at have større fokus på at tilbyde skræddersyede løsninger. Det indbefatter alt fra intelligente applikationer, serviceaftaler og diverse brugervenlige tjenester.

Du kan helt sikkert finde et elselskab, der har en god løsning til dig.

Her er hvad du skal være opmærksom på:

  • Vælg altid en variabel strømpris.
  • Hvis et selskab tilbyder et introduktionstilbud, der næsten lyder for godt til at være sandt, kan de mange tilfælde være fordi prisen bliver meget høj efterfølgende.
  • Sæt dig ind i om du binder dig. Mange udbydyre har en bindingsperiode på 3 eller 6 måneder.
  • Undersøg om selskabet tilbyder specifikke gode vilkår til elbilsejere, som for eksempel en fordelsagtig refusionsaftale.

 

Spar penge med refusion

Som en del af strategien for at sikre den grønne omstilling i Danmark har staten indført en ordning om refusion af elafgift for elbil. Det betyder ganske enkelt, at du som elbilsejser slipper for at betale elafgift og kan få refunderet et beløb hvert år. Bliv klogere på refusion her.

Der er dog to ting, du skal være opmærksom på:

  • Du skal have en ladeboks installeret i dit hjem. Du kan altså ikke få refusion, hvis du bruger offentlige ladestandere.
  • Du kan ikke få refusion, hvis du har solceller, elvarme eller varmepumpe. Det skyldes, at du i disse tilfælde i forvejen er berettiget til refusion.

Par sidder i sofa og ser tv med billig strøm til elbil og hjemmet

 

Få billig strøm til hjemmet og til elbilen hos Power Fuel 

Der kan være mange penge at spare ved at vælge det rigtige elselskab til bil. Selvom det kan være noget af en jungle at regne ud, hvilket selskab der er bedst for dig, kan vi vide os sikker på én ting: Det vil altid være den billigste løsning at lade din elbil op derhjemme. Hvad end du er på udkig efter en ny ladeboks eller en billig strømaftale, kan du få det hos Power Fuel.

Vi kan tilbyde dig:
  • Ladebokse i forskellige prislejre med tillvalg af service- og refusionsaftale
  • En billig strømaftale
  • Ingen bindingsperioder.

Bestil din ladeboks i dag

Skift til billig strøm i dag

 

Ved køb af ladeboks har du 2 muligheder.

1. Ja tak, jeg ønsker service og refusion.

Ved valg af service kan du føle dig tryk i dit køb, hvis nu uheldet er ude. Vi er altid tilgængelig for dig, og sikrer at din ladeboks fungerer.

Kort fortalt, her er hvorfor du skal vælge service- og refusionsaftale

Refusion er en tilbagebetaling af den elafgift du betaler pr. kWh. Vi følger til enhver tid statens takst for refusion af strøm for opladning.
Hvis du vælger at have din elaftale hos os tilbage betaler vi 95 øre pr. kWh. Såfremt du ikke har en elaftale hos os, tilbagebetaler vi 76 øre pr. kWh.

Hvis du bruger 300 kWh på at lade din elbil, så sikrer vi at du får din refusion der svarer til 285 kr. inkl. moms.(261 kr. hvis du ikke har din elaftale hos os)

Dette tiltag er lavet af staten, men du skal aktivt søge om refusion for at få det ud fra dit forbrug – Det kan være en masse bekymringer, rettelser og spild af din tid at håndtere og dobbelttjekke.

Alt det kan vi håndtere for dig automatisk, så du er sikret at din refusion gennem vores refusionsaftale.

2. Nej tak, jeg ønsker ikke en service- og refusionsaftale.

Du får tilsendt ladeboksen direkte til dig, uden ekstra aftale.

Hvis du har bestilt ladeboks med installation:

Vi kontakter dig for at aftale tidspunkt for installationen.

Vores koordinator screener for opsætning af ladeboks.

Vi ankommer på aftalt tidspunkt og installere ladeboksen.

Vi kører først når det virker.

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores installationsteam indenfor 2 arbejdsdage i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G 4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 20 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

  • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
  • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel
    (Kablet mellem din eltavle og ladestanderen)
  • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
  • Opsætning og montering af din ladeboks.
  • Konfigurering og test af din ladeboks.
  • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.

Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 40 cm. dyb og 25 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Er der ikke tilstrækkelig 4G i dit område, skal din husstand stille wifi til rådighed. Hvis grænseværdien overstiger -75 dBm anbefaler vi konfigurering til wifi. Såfremt signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montører tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

Læs også den fulde beskrivelse her:

https://powerfuel.stagingkiss.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Udskiftning af eksisterende ladeboks

Har du installeret en ladeboks udført af en autoriseret elinstallatør, skal du blot bestille en udskiftning, som indebærer følgende:

  • Autoriseret etableret installation af eksisterende boks.
  • Demontering af eksisterende boks.
  • Der skal være et foransiddende RCCB (kombirelæ enten 16A eller 20A).
  • Montering, tilslutning, konfiguration og test af den nye ladeboks.
  • Gennemgang af ladeboksen og Power Fuel app.

Hvad indeholder en el- og refusionsaftale?

Hej, beklager at siden ser lidt speciel ud – Vi arbejder på det

08/04-2024

Kontakt os

Udfyld formularen og så vender vi tilbage til dig.