Vi oplever ekstraordinær travlhed på vores telefon. Du kan med fordel skrive en mail til kundeservice@powerfuel.stagingkiss.dk

Boligforeninger prioritere ladebokse | Power Fuel

Boligforeninger har indset, at ladestandere efterhånden er lige så vigtige for beboerne som fibernet og en god legeplads

Power Fuel, der har specialiseret sig i at etablere ladeinfrastruktur til blandt andet boligforeninger og virksomheder, har haft et ualmindeligt travlt efterår.

Elbiler er fremtiden.

Men for de godt 1,5 millioner danskere, der bor i etageejendomme, række-, kæde- og dobbelthuse, kan det fortsat være noget omstændigt at skifte benzin- eller dieselbilen ud med en elbil, fordi man ofte ikke har adgang til ladestandere.

Det er der dog for alvor ved at blive lavet om på nu, lyder det fra Jacob Axeltoft, der er CEO i startup-virksomheden Power Fuel, der har specialiseret sig lade infrastruktur til blandt andet boligforeninger og virksomheder.

– Siden årsskiftet, hvor staten frigav den første målrettede pulje til etablering af ladestandere i boligforeninger, er interessen mere eller mindre eksploderet. Mange boligforeningen har været ret afventende for at se, hvilken vej udviklingen går. Nu er det åbenlyst for de fleste bestyrelser, at anlægget skal etableres før eller siden – ladestandere er efterhånden lige så vigtige for boligforeningerne som fibernet og en god legeplads, siger Jacob Axeltoft.

Siden årsskiftet har Power Fuel etableret godt 50 anlæg.

– Vi har syvdoblet antallet af brugere på vores platform siden årsskiftet. Det havde vi ikke regnet med på dette tidspunkt sidste år, siger han.

Stemningen er vendt

Jacob Axeltoft mener, at de statslige puljer har stor indflydelse på interessen for at etablere ladestandere i forbindelse med etageejendomme og boligforeninger. Men han tror faktisk mere på, at det i højere grad er et udtryk for en generel interesse for ladeinfrastruktur, der får bestyrelserne i boligforeningerne til at vende tommelfingeren opad.

– Det er selvsagt ikke gratis at etablere ladestandere ved parkeringspladserne i en boligforening. Derfor kræver det lidt mere end en enkelt eller to entusiastiske elbilsejere i boligforeningen. Nu viser undersøgelser imidlertid, at mere end halvdelen af danskerne anser det som overvejende sandsynligt, at de vælger en elbil næste gang, de køber bil. Derfor vil der også være langt flere medlemmer af boligforeningerne, som rækker hånden i vejret, når der skal stemmes om ladestandere, siger Jacob Axeltoft.

Nye puljemillioner

Umiddelbart er der ikke noget, der tyder på, at Jacob Axeltoft og kollegerne får mindre at lave det kommende år.

Folketinget har besluttet at øremærke 90 millioner kroner til etablering af ladestandere i boligforeninger i 2023-2025. Det betyder, at en boligforening kan få dækket op til 25 procent af udgifterne til etablingen af et anlæg.

– Samtidig vil interessen og behovet for opladning stige. Der er ikke meget ved at skulle trække en ledning ud fra anden sal for at få sin elbil ladet op over natten. En bil skal give frihed, og derfor er ladeinfrastrukturen i boligforeningerne præcis lige så vigtig som hjemme på villavejene, siger Jacob Axeltoft.

Tidligere på året investerede energiselskabet Velkommen i Power Fuel med henblik på at sikre ladestandere til energiselskabets privatkunder. Det har vækstet Power Fuels privatkunde-forretning med 1.000 procent i 2022.

 

Ved køb af ladeboks har du 2 muligheder.

1. Ja tak, jeg ønsker service og refusion.

Ved valg af service kan du føle dig tryk i dit køb, hvis nu uheldet er ude. Vi er altid tilgængelig for dig, og sikrer at din ladeboks fungerer.

Kort fortalt, her er hvorfor du skal vælge service- og refusionsaftale

Refusion er en tilbagebetaling af den elafgift du betaler pr. kWh. Vi følger til enhver tid statens takst for refusion af strøm for opladning.
Hvis du vælger at have din elaftale hos os tilbage betaler vi 95 øre pr. kWh. Såfremt du ikke har en elaftale hos os, tilbagebetaler vi 76 øre pr. kWh.

Hvis du bruger 300 kWh på at lade din elbil, så sikrer vi at du får din refusion der svarer til 285 kr. inkl. moms.(261 kr. hvis du ikke har din elaftale hos os)

Dette tiltag er lavet af staten, men du skal aktivt søge om refusion for at få det ud fra dit forbrug – Det kan være en masse bekymringer, rettelser og spild af din tid at håndtere og dobbelttjekke.

Alt det kan vi håndtere for dig automatisk, så du er sikret at din refusion gennem vores refusionsaftale.

2. Nej tak, jeg ønsker ikke en service- og refusionsaftale.

Du får tilsendt ladeboksen direkte til dig, uden ekstra aftale.

Hvis du har bestilt ladeboks med installation:

Vi kontakter dig for at aftale tidspunkt for installationen.

Vores koordinator screener for opsætning af ladeboks.

Vi ankommer på aftalt tidspunkt og installere ladeboksen.

Vi kører først når det virker.

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores installationsteam indenfor 2 arbejdsdage i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G 4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 20 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

  • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
  • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel
    (Kablet mellem din eltavle og ladestanderen)
  • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
  • Opsætning og montering af din ladeboks.
  • Konfigurering og test af din ladeboks.
  • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.

Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 40 cm. dyb og 25 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Er der ikke tilstrækkelig 4G i dit område, skal din husstand stille wifi til rådighed. Hvis grænseværdien overstiger -75 dBm anbefaler vi konfigurering til wifi. Såfremt signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montører tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

Læs også den fulde beskrivelse her:

https://powerfuel.stagingkiss.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Udskiftning af eksisterende ladeboks

Har du installeret en ladeboks udført af en autoriseret elinstallatør, skal du blot bestille en udskiftning, som indebærer følgende:

  • Autoriseret etableret installation af eksisterende boks.
  • Demontering af eksisterende boks.
  • Der skal være et foransiddende RCCB (kombirelæ enten 16A eller 20A).
  • Montering, tilslutning, konfiguration og test af den nye ladeboks.
  • Gennemgang af ladeboksen og Power Fuel app.

Hvad indeholder en el- og refusionsaftale?

Hej, beklager at siden ser lidt speciel ud – Vi arbejder på det

08/04-2024

Kontakt os

Udfyld formularen og så vender vi tilbage til dig.