Opladning af elbil hjemme | Power Fuel

Opladning af elbil hjemme: Kan man lade sin elbil op derhjemme?

Har du en elbil, eller overvejer du at anskaffe en, tænker du måske over, hvordan du kan oplade din nye elbil, og hvordan du nemmest får det ind som en del af hverdagen?

En af de smarteste ting ved at oplade en elbil er muligheden for at oplade bilen hjemme hos dig selv.

Tænker du for eksempel nogensinde over, hvor meget tid din bil egentlig holder stille i garagen eller indkørslen? Det er det oplagte tidspunkt at oplade bilen, så du slipper for at skulle stå og vente på, at den oplader på andre tidspunkter.

Derfor vil vi i dette blogindlæg give dig mere viden om, hvordan du oplader din elbil derhjemme, og hvilke muligheder du har for opladning.

Opladning af elbil hjemme

Du har faktisk mulighed for at oplade elbilen hjemme hos dig selv. Det kræver dog, at du får installeret en ladestander til elbilen hjemme ved dit hus. Der er flere måder at få en ladestander sat op ved dit eget hjem. Du kan blandt andet leje en ladestander, eller du kan vælge at købe en ladestander til hjemmet.

Der er fordele og ulemper ved begge dele, og det er i sidste ende dit behov, der skal afgøre, om du ønsker at leje eller købe en ladestander til opladning af elbil hjemme.

Hvis du vælger at leje din ladeboks, kan du hurtigt komme i gang for en billig opstartspris. Du vil så typisk betale en månedlig leje for boksen i den tid, den er sat op hjemme hos dig.

Vælger du at købe en ladeboks til elbilen derhjemme, betaler du mere med det samme, men til gengæld vil dine omkostninger til boksen ikke være lige så høje senere.

Du kan desuden typisk vælge at leje eller købe din ladeboks med eller uden serviceaftale. Vælger du en ladeboks med serviceaftale, vil du ofte have mulighed for at få refunderet en del af strømafgiften.

Det er desuden vigtigt at undersøge, om du overhovedet har mulighed for at få sat en ladeboks op derhjemme. Det vil oftest være muligt, hvis du bor i eget hus med indkørsel, så ladeboksen har et sted at blive installeret. Installationen skal foretages af en autoriseret elektriker.

Bor du i lejlighed, vil du typisk være nødt til at benytte offentlige ladestandere. Heldigvis findes der i dag rigtig mange muligheder for at oplade elbilen i det offentlige.

Hvorfor have mulighed for opladning hjemme?

Måske tænker du, hvis der er så mange opladere i det offentlige rum, hvorfor er det så en god idé at have sin egen ladeboks derhjemme?

Det kan der være flere gode grunde til, men i sidste ende afhænger det selvfølgelig af dit behov i hverdagen.

Generelt kan man dog nævne fleksibilitet som et stort plus, når man taler om at have mulighed for opladning af elbil hjemme. Flere elbiler på de danske veje betyder også mere efterspørgsel efter ladestandere, og derfor kan du opleve, at offentlige ladestandere kan være optaget, når du gerne vil bruge dem.

Dette slipper du for, når du har mulighed for opladning af elbil hjemme. Her kan du altid parkere bilen og sætte den i opladeren, hvis der er behov for opladning. Og der er mange andre gode grunde til at have opladning af elbil hjemme. Faktisk har vi lavet et blogindlæg med 5 gode grunde til at eje din egen private ladestander, som du kan klikke ind og læse.

Hvor hurtigt kan elbilen lade op derhjemme?

Når det handler om tiden, det tager for opladning af elbil hjemme hos en selv, er det vigtigt at huske på, at der er flere faktorer, der kan spille ind.

Det handler nemlig både om selve elbilen og den ladeboks, som du har sat op. Ladetiden er altså med andre ord både bestemt af, hvor meget ladestanderen kan levere, og hvor meget bilen kan modtage.

Der vil derfor være forskel på ladetiden, når du oplader elbilen hjemme, alt efter hvilken elbilmodel du har, og hvilken ladeboks du har.

Generelt kan man dog sige, at du typisk vil opleve, at opladning af elbil hjemme hos dig selv ikke vil gå lige så hurtigt, som hvis du for eksempel bruger en af de såkaldte lynladere, som du finder på nogle offentlige ladepladser.

Lynladere er, som navnet antyder, ladere, der gør det muligt for elbiler, der kan lades af disse, at lade hurtigere end med normale hjemmeladere. Det er dog ikke alle elbiler, som har udstyret til at benytte lynladere.

Få mere viden hos Power Fuel

Du er nu kommet i mål med vores blogindlæg om opladning af elbil hjemme hos dig selv. Vi håber, du har fået ny viden om, hvordan elbilen kan oplades og hvem der har mulighed for dette.

Er du interesseret i elbiler og opladning af elbiler? Så skal du læse med hos Power Fuel. Her har vi nemlig samlet en række spændende blogindlæg om netop dette emne. Du finder vores blogindlæg i vores inspirationsunivers.

Så har du lyst til at få tips og tricks til elbilen samt ny viden om opladning af elbiler? Så klik ind og læs med allerede i dag.

Ved køb af ladeboks har du 2 muligheder.

1. Ja tak, jeg ønsker service og refusion.

Ved valg af service kan du føle dig tryk i dit køb, hvis nu uheldet er ude. Vi er altid tilgængelig for dig, og sikrer at din ladeboks fungerer.

Med Power Fuels refusionsaftale får du 95 øre i refusion pr. opladt kWh. Uden særligt krav om at tegne en elaftale og uden binding.

Kort fortalt, her er hvorfor du skal vælge service- og refusionsaftale

Refusion er en tilbagebetaling af et beløb på 95 øre pr. kWh og fra 1. juli 2024 ændres dette til 87 øre pr. kWh inklusiv moms. Vi følger til enhver tid statens takst for refusion af strøm for opladning.

Hvis du bruger 300 kWh på at lade din elbil, så sikrer vi at du får din refusion der svarer til 285 kr. inkl. moms.

Dette tiltag er lavet af staten, men du skal aktivt søge om refusion for at få det ud fra dit forbrug – Det kan være en masse bekymringer, rettelser og spild af din tid at håndtere og dobbelttjekke.

Alt det kan vi håndtere for dig automatisk, så du er sikret at din refusion gennem vores refusionsaftale.

2. Nej tak, jeg ønsker ikke en service- og refusionsaftale.

Du får tilsendt ladeboksen direkte til dig, uden ekstra aftale.

Hvis du har bestilt ladeboks med installation:

Vi kontakter dig for at aftale tidspunkt for installationen.

Vores koordinator screener for opsætning af ladeboks.

Vi ankommer på aftalt tidspunkt og installere ladeboksen.

Vi kører først når det virker.

Hvad er en standard installation?

Du vil blive kontaktet af vores installationsteam indenfor 2 arbejdsdage i hverdagene i tidsrummet kl. 8.00-15.00

Power Fuels ladeløsning til private, sikrer en godkendt installation af dygtige elektrikere.

I vores standard installation klargøres din installation til 11kW,  det vil sige, vi installerer 5G 4mm kabel.

Din nuværende installation skal overholde gældende lovgivning.

Vores elektrikere installerer en 20 ampere sikring, da en typisk husinstallation er forsikret med 25 ampere i vejen fra Netselskabet. Opgradering af sikringen til 32 ampere (22kW), er en ekstra ydelse vores installatørpartner vil opkræve.

Vores standard installation indeholder:

 • Kørsel til adressen (tillæg ved ikke bro-faste øer).
 • Oplægning af 10 meter 5G4mm kabel
  (Kablet mellem din eltavle og ladestanderen)
 • Installation af sikring i din eksisterer eltavle.
 • Opsætning og montering af din ladeboks.
 • Konfigurering og test af din ladeboks.
 • Gennemgang af hvordan din ladeboks virker med Power Fuel App.

Evt. gravearbejde skal foretages inden installation af din ladeboks. Kabelrenden skal være 40 cm. dyb og 25 cm. bred. Vores installationspartner skal oplyses herom, inden de ankommer til adressen og minimum 2 dage før.

Er der ikke tilstrækkelig 4G i dit område, skal din husstand stille wifi til rådighed. Hvis grænseværdien overstiger -75 dBm anbefaler vi konfigurering til wifi. Såfremt signalet ikke er tilstrækkeligt, vil vores montører tilbyde køb af en wifi-extender til montering i din 230V stikkontakt.

Læs også den fulde beskrivelse her:

https://powerfuel.stagingkiss.dk/hvad-er-en-standardinstallation/

Udskiftning af eksisterende ladeboks

Har du installeret en ladeboks udført af en autoriseret elinstallatør, skal du blot bestille en udskiftning, som indebærer følgende:

 • Autoriseret etableret installation af eksisterende boks.
 • Demontering af eksisterende boks.
 • Der skal være et foransiddende RCCB (kombirelæ enten 16A eller 20A).
 • Montering, tilslutning, konfiguration og test af den nye ladeboks.
 • Gennemgang af ladeboksen og Power Fuel app.

Hvad indeholder en el- og refusionsaftale?

Hej, beklager at siden ser lidt speciel ud – Vi arbejder på det

08/04-2024

Kontakt os

Udfyld formularen og så vender vi tilbage til dig.